З Білорусі в Польщу знову проривалися мігранти - форсували дві річки

З Білорусі в Польщу знову проривалися мігранти - форсували дві річки

Укрінформ
За минулу добу 32 мігранти намагалися нелегально перетнути кордон між Польщею та Білоруссю. Усе частіше вони обирають шлях форсування кордону через ріки Свіслоч і Буг.

Про спроби нелегального перетину кордону повідомила у Твіттері Прикордонна служба РП, передає Укрінформ.

“4 січня польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути 32 особи”, - йдеться у повідомленні.

На відрізку відповідальності прикордонної застави у Міхалово затримали чотирьох громадян Індії, які потрапили до Польщі, подолавши пішки ріку Свіслоч. Водночас у зоні відповідальності прикордонної застави у Бобровниках четверо громадян Іраку переплили ріку Свіслоч на понтоні.

Тим часом у смузі відповідальності прикордонної застави у Черемсі наземну ділянку кордону намагалися силою форсувати 11 іноземців.

Як повідомила Прикордонна служба Польщі, з метою патрулювання водної ділянки кордону з Білоруссю (171 км) та Україною (228 км) закуплено три моторні човни на загальну суму 300 тис. злотих (майже 2 млн грн). Їх використовуватимуть прикордонники Набужанського відділу ПС Польщі.

У Прикордонслужбі напередодні повідомили про підписання трьох великих угод щодо будівництва стаціонарного загородження на кордоні з РБ. Будівництво “стіни” завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів одночасно і цілодобово вестиметься на чотирьох ділянках кордону. Загородження вартістю понад 1,6 млрд злотих (понад 10,5 млрд грн) планують збудувати до червня цього року.

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Від початку кризи у серпні польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути близько 40 тис. іноземців з Близького Сходу та країн Африки.

Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, побудувала тимчасові загородження з колючого дроту.

Фото: Straż Graniczna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-