Російські медіа спотворюють інформацію, приховуючи злочини РФ у Сирії – правозахисники

Російські медіа спотворюють інформацію, приховуючи злочини РФ у Сирії – правозахисники

Воєнний стан
Укрінформ
Російські медіа вводять в оману громадськість, аби приховати злочини, скоєні російськими військами в Сирії.

Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR), передає Укрінформ.

«Російські медіаагенції вводять в оману громадську думку, щоб приховати злочини, скоєні російськими підрозділами та авіацією в Сирії. Зокрема медіаагенція процитувала «надійне джерело», яке повідомило, що «повітряні удари відбулися після спостереження за пунктами управління китайськими та узбецькими винищувачами», - вказує SOHR.

Натомість правозахисники підтвердили, що авіаудари були спрямовані по птахофабриках, табору біженців, громадських об’єктах та поблизу військових позицій у районі російсько-турецької зони деескалації. Також правозахисники задокументували смерть внаслідок авіаударів російської авіації трьох дітей та жінки.

Як вказує SOHR, російське інформаційне агентство повідомило, що «російські авіаудари знищили три позиції Ісламської партії Туркестану», однак насправді авіаудари знищували лише табори біженців, птахофабрики та водопровідні станції, включаючи водопровідну станцію Аль-Аршані в західному Ідлібі.

Як повідомляв Укрінформ, російські літаки бомбили північно-західні околиці міста Ідліб, яке перебуває під контролем повстанців, з якими воює уряд Асада. Літаки, які вилетіли з російських військових баз у Сирії, в ніч на неділю, 2 січня, скинули бомби на декілька об’єктів на околицях міста. Зокрема, вони атакували табір, де мешкають тисячі родин біженців поблизу села Джиср аль Шукхур, внаслідок чого, за попередніми даними, загинули двоє дітей та жінка, і ще 10 людей отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-