Країни «ядерної п’ятірки» виступили зі спільною заявою

Країни «ядерної п’ятірки» виступили зі спільною заявою

Укрінформ
Лідери п'яти держав, які мають ядерну зброю, - США, Китаю, Великої Британії, Франції та РФ - виступили зі спільною заявою про недопущення ядерної війни та гонки озброєнь.

Як передає Укрінформ, відповідна спільна заява опублікована, зокрема, на сайті Білого дому.

«Ми підтверджуємо, що ядерну війну неможливо виграти і ніколи не можна вести. Оскільки використання ядерної зброї матиме далекосяжні наслідки, ми також стверджуємо, що ядерна зброя — доки вона існує — повинна служити оборонним цілям, стримувати агресію та запобігати війні. Ми твердо переконані, що подальшому поширенню такої зброї необхідно запобігти», - йдеться у заяві.

Наголошується на важливості подолання ядерних загроз, збереженні та дотриманні двосторонніх і багатосторонніх угод і зобов’язань щодо нерозповсюдження, роззброєння та контролю озброєнь.

«Кожен із нас має намір підтримувати та посилювати наші національні заходи для запобігання несанкціонованому чи ненавмисному використанню ядерної зброї. Ми підтверджуємо, що наша ядерна зброя не націлена один на одного або на будь-яку іншу державу», - йдеться у документі.

Лідери ядерних країн «висловили бажання співпрацювати з усіма державами для створення середовища безпеки з кінцевою метою - світ без ядерної зброї із безпекою для всіх.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав світ до знищення ядерної зброї.

Фото: depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-