У Франції третій день поспіль - понад 200 тисяч випадків COVID-19

У Франції третій день поспіль - понад 200 тисяч випадків COVID-19

Укрінформ
У Франції в новорічний вечір повідомили про 232 200 нових випадків COVID-19, що є новим рекордом для країни за час пандемії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю заявив, що наступні декілька тижнів будуть важкими. «Наступні тижні будуть важкими, ми всі це знаємо», - сказав він у новорічному зверненні по радіо.

Число нових випадків зараження коронавірусом у країні за добу перевищує 200 тисяч уже третій день поспіль, що зробило Францію одним із епіцентрів хвилі інфікування, пов'язаної з поширенням у Європі штаму Омікрон.

Кількість нових випадків у Франції значно перевищила кількість зареєстрованих хворих в Італії та Великій Британії, де також повідомили про нові антирекорди у п'ятницю (144 243 та 106 122 випадків відповідно)

На тлі спалаху в Парижі традиційний новорічний феєрверк був скасований через побоювання про неможливість дотримуватися соціальної дистанції.

Президент країни повторив свій заклик до масової вакцинації, назвавши щеплення «вірним засобом» виходу з пандемії, який, на його думку, можливий у 2022 році.

У своєму зверненні Макрон не згадав про необхідність нових обмежувальних заходів на додаток до вже оголошених, додавши, що уряд має утримуватися від подальшого обмеження індивідуальних свобод людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-