Австрія продовжила COVID-локдаун для невакцинованих до 10 січня

Австрія продовжила COVID-локдаун для невакцинованих до 10 січня

Укрінформ
Влада Австрії у четвер продовжила ще на десять днів локдаун для осіб, які не зробили щеплення проти коронавірусу. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляється на сайті парламенту Австрії.

"Локдаун для осіб без чинного 2G-документа (сертифіката про вакцинацію або довідки про одужання – ред.) продовжено попередньо до 10 січня ", - йдеться у повідомленні.

Згідно з рішенням головного комітету Національної ради Австрії, після 1 січня 2022 року знову починають діяти обмеження, які були введені у грудні 2021 року і стосуються осіб, які не мають щеплення від COVID-19. Таким чином, усі жителі Австрії, які ще не перехворіли або не вакцинувалися від коронавірусу, щонайменше до 10 січня можуть залишати помешкання лише з певних причин, як-от робота та освіта, купівля продуктів, користування медичними та адміністративними послугами, відпочинок просто неба неподалік місця проживання.

Водночас, у парламенті Австрії закріпили положення про те, що з 3-го січня 2022 року закінчується термін дії сертифікатів вакцинації від COVID-19, які були видані на основі однодозової вакцини Janssen від компанії Johnson & Johnson. Усі, хто раніше був щеплений цією вакциною, мають зробити додаткове щеплення іншою вакциною – Pfizer або Moderna.

Раніше в Австрії дозволили збиратися на різні святкування, у т.ч. Різдва та Нового року, максимум 25 особам. При цьому, вони мають бути або вакцинованими від COVID-19, або вже перехворіти на це коронавірусне захворювання.

Для різдвяних свят та новорічних свят також було зроблено виняток для зібрань осіб, які не мають щеплення від коронавірусу: вони можуть збиратися в родинному чи сімейному колі у кількості до 10 осіб.

З 27 грудня заклади громадського харчування в Австрії мають закриватися до 22.00, то ж святкувань у ресторанах у новорічну ніч не буде.

Як повідомляв Укрінформ, в Австрії 12 грудня завершився загальнонаціональний локдаун, однак залишилися обмеження для осіб, які ще не вакцинувалися від коронавірусу. Так званий локдаун для невакцинованих почав діяти в країні 15 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-