У ПАР скасували частину карантинних обмежень

У ПАР скасували частину карантинних обмежень

Укрінформ
У Південноафриканській Республіці скасували обмеження, які передбачали обов’язкові тестування та самоізоляцію для тих, хто контактував із хворими на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

Повідомляється, що міністерство охорони здоров’я ПАР скасувало постанову, яка передбачала обов’язкову самоізоляцію. За новими правилами люди, які контактували із хворими, мають лише самостійно спостерігати за своїм станом здоров’я протягом 5-7 днів та уникати великих скупчень людей. Якщо вони виявлять у себе симптоми COVID-19, лише тоді вони мають іти на самоізоляцію на 8 або 10 днів, залежно від важкості перебігу хвороби.

У заяві міністерства охорони здоров’я йдеться також, що більшість населення ПАР отримала щонайменше одну дозу вакцини, тож країна відтепер має вищий рівень колективного імунітету. Цим пояснюється така зміна політики щодо правил карантину.

ЗМІ відзначає, що у ПАР, де був найвищий рівень захворюваності та смертності на континенті, останнім часом спостерігається зменшення кількості заражень та хвороб. За останню добу було зафіксовано всього 7 216 нових випадків та 25 смертей.

Як повідомляв Укрінформ, у Південноафриканській республіці спостерігається зменшення кількості захворювань COVID-19, яке може свідчити про спад хвилі, викликаної новим варіантом коронавірусу. 

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-