Тисячі німців протестували проти COVID-обмежень

Тисячі німців протестували проти COVID-обмежень

Фото
Укрінформ
Тисячі жителів ФРН протестували проти запроваджених владою заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зокрема, в північній землі Мекленбург - Передня Померанія увечері в понеділок, 27 грудня, у місті Росток на протест вийшли 6 500 людей, у Шверіні - 2 750 людей. Деякі радикальні протестувальники тримали символіку терористичних організацій, поводилися агресивно стосовно поліцейських, які порушили через це 9 кримінальних справ, інформує Tagesschau.

Крім того, близько 3 тисяч людей взяли участь у марші та мітингу в південно-західному Саарбрюккені. У Кайзерслаутерні, земля Рейнланд-Пфальц, близько 1500 демонстрантів пройшли центром міста.

Неспокійно було в землі Бранденбург, яка оточує Берлін, передає RBB. Там було зафіксовано акції протесту в понад 60 містах і громадах. Найбільша акція відбулася в Котбусі, де протестували близько 3 тисяч людей.

Протестували і в багатьох населених пунктах Тюрингії та Саксонії. В цих східнонімецьких землях, де зафіксовано найвищу захворюваність на COVID-19, акції були найагресивнішими. У Баутцені, за даними поліції, понад 10 правоохоронців зазнали поранень від пляшок, каменів і піротехнічних засобів, якими їх закидали радикали, було також пошкоджено кілька патрульних автомобілів. Поліцейські у відповідь застосували сльозогінний газ і кийки.

Тисячі незгодних з політикою влади вийшли на вулиці міст Баварії, пише Sueddeutsche Zeitung. У Нюрнберзі таких нарахували 4 700 людей, у Бамберзі – близько 2100, Байройті – до 1400, Ной-Ульмі - понад 1200 людей, Штраубінзі – орієнтовно 750, Мюнхені - близько 350 учасників.

Сотні людей протестували в землях Гессен, Нижня Саксонія, Баден-Вюртемберг тощо.

Як повідомлялось, у Німеччині з 28 грудня на період новорічних свят суттєво посилили обмежувальні заходи, зокрема і для вакцинованих.

Фото: dpa, imago images/Thomas Vonier

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-