У Німеччині виявляють дедалі більше підроблених COVID-сертифікатів - ЗМІ

У Німеччині виявляють дедалі більше підроблених COVID-сертифікатів - ЗМІ

Укрінформ
У ФРН розслідують тисячі справ про використання підроблених паспортів вакцинації проти COVID-19, кількість яких особливо зросла в останні тижні.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Як зазначається, такий висновок випливає з опитування серед земельних відомств у кримінальних справах (LKA) Німеччини, результати якого наводить газета Tageszeitung.

Так, за даними видання, LKA Баварії протягом року провела розслідування 3070 випадків маніпулювання підробленими паспортами вакцинації, причому на початку вересня було зареєстровано лише 110 таких випадків.

«У федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія проведено 2495 слідчих заходів, майже половина з них - за період із кінця листопада. У Берліні зареєстровано 1028 випадків продажу та купівлі підроблених паспортів вакцинації. І навіть у малонаселеній федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн зафіксовано 560 таких випадків, дві третини з яких мали місце в останні чотири тижні», - йдеться в повідомленні.

За інформацією правоохоронців Берліна, підроблені COVID-сертифікати продають за ціною від 50 до 350 євро, а пропонують їх зокрема на таких платформах, як Telegram і WhatsApp. Причому цифрові сертифікати коштують дорожче, ніж паперові паспорти вакцинації жовтого кольору.

Як уточнюється, підробки використовують у тому числі для того, щоб потрапити до ресторанів та закладів культури. У зв'язку з цим правоохоронці ФРН нагадують: злочином є не лише підробка та продаж паспортів вакцинації, а й також їх придбання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-