Через пандемію в Австрії дозволили збиратися не більше 25 вакцинованим особам

Через пандемію в Австрії дозволили збиратися не більше 25 вакцинованим особам

Укрінформ
В Австрії з 25 грудня дозволяється збиратися для святкувань максимум 25 особам, які мають бути або вакциновані від COVID-19, або вже перехворіти на це коронавірусне захворювання.

Як передає Укрінформ, нові обмеження з метою нерозповсюдження штаму коронавірусу Омікрон містяться в оновленій постанові австрійського МОЗ.

Згідно з нею, зібрання у приміщенні без передбачених місць для сидіння, у тому числі з нагоди сімейного свята, дня народження, весілля чи для різдвяної вечірки, дозволяються лише за умови, якщо їх учасники є вакцинованим або одужали від COVID-19. Максимально допустима кількість учасників – 25 осіб. Також необхідним є носіння маски типу FFP-2. Ці ж самі правила діють і при зібрання під відкритим небом, коли відсутні передбачені для сидіння місця.

Для різдвяних свят – 24, 25 та 26 грудня – діє виняток: збиратися родинному чи сімейному колі можуть і невакциновані особи у кількості до 10 осіб. Якщо ж на ці свята збирається більша група осіб – від 11 до 25 людей – то вже починає діяти вимога про необхідність бути вакцинованим від COVID-19 або мати довідку про перенесення захворювання.

З 27 грудня заклади громадського харчування в Австрії мають закриватися до 22.00, то ж святкувань в ресторанах у новорічну ніч не буде.

Що стосується зібрань всередині приміщень з визначеними місцями сидіння, і це, зокрема, стосується театрів, концертних зал та стадіонів, то дозволяють заходи за участі до 500 осіб, якщо відвідувачі мають мати сертифікат про вакцинацію від COVID-19 або довідку про перенесення коронавірусного захворювання. До 1 тис. осіб можуть збиратися за умови пред’явлення, на додачу до двох попередніх документів, також негативного результату тесту на коронавірус. Також дозволяються такі зібрання і до 2 тис. осіб, але тоді відвідувачі вже мають так звану "бустерну" (третю) дозу вакцини від коронавірусу та обов’язково негативний ПЛР-тест на COVID-19.

Крім того, постановою передбачено і посилення правил в’їзду в Австрію. Зокрема, до списку країн, де поширені мутації коронавірусу, окрім 10 країн Африки, також внесено Велику Британію, Данію, Нідерланди та Норвегію. В’їхати з цих країн до Австрії без подальшої самоізоляції можна лише за умови наявності "бустерної" (третьої) дози вакцини та негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

Поруч з цим, постановою австрійського МОЗ визнано щеплення вакциною виробника Novavax таким, що дозволяє в’їзд до республіки.

Нагадаємо: упродовж минулої доби в Австрії зафіксовано понад 2 тис. нових випадків зараження коронавірусом. Наразі у лікарнях країни знаходяться 1223 COVID-хворих, з них 390 – у відділеннях інтенсивної терапії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-