У разі агресії проти України РФ може залишитися без американських смартфонів - ЗМІ

У разі агресії проти України РФ може залишитися без американських смартфонів - ЗМІ

Укрінформ
В адміністрації США розглядають можливість запровадження суворих заходів експортного контролю для підриву російської економіки в разі вторгнення РФ в Україну,

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело в Білому домі.

Зазначається, що ці заходи доповнюватимуть економічні санкції, до яких має намір вдатися адміністрація США, якщо Росія вчинить нову агресію.

За інформацією посадовця, якою він поділився на умовах анонімності, обмеження експорту обговорюватимуться на нараді у Білому домі. Вони мають перекрити доступ Росії до широкого кола товарів і технологій.

Зокрема, РФ не зможе закуповувати у Штатах смартфони, деталі для літаків та автомобілів, а також матеріали, які використовуються в багатьох інших галузях. Як очікується, це справить серйозний вплив на російських споживачів, промислові підприємства та в результаті позначиться на зайнятості населення, сказав представник адміністрації США.

За його словами, потенційні заходи будуть безпрецедентними для Росії. Вони передбачають використання важелів, що задіяні проти Китаю, куди США припинили постачати деталі для телефонів Huawei.

Як додав посадовець, для координації дій у цих питаннях США планують провести консультації з ключовими партнерами в Європі та Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-