Правозахисники нарахували у Білорусі майже 950 політв'язнів

Правозахисники нарахували у Білорусі майже 950 політв'язнів

Укрінформ
Сьогодні, 21 грудня, правозахисники визнали політичними в'язнями ще дев’ятьох громадян Білорусі – загалом їх кількість сягнула 942 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисний центр «Вясна».

Сьогодні правозахисники визнали політв'язнями ще дев'ятьох осіб. Таке рішення було прийнято після оприлюднення інформації про висунення обвинувачень, взяття під варту та ухвалення вироків за ч. 1 ст. 342 КК (Групові дії, що грубо порушують громадський порядок) стосовно Гліба Нікановича, Ігоря Лешкевича, Тихона Шлюхтиця, Артема Майсійонка, Андрія Образцова, Костянтина Шульги, Данила Дорофеєва, Сергія Красовського та Михайла Лапенаса (також засудженого за ст. 368 (Образа президента Республіки Білорусь) і ст. 369 (Образа представника влади).

У зв'язку з цим низка правозахисних організацій Білорусі закликали негайно звільнити всіх політичних в'язнів, а також «громадян, затриманих у зв’язку з реалізацією свободи мирних зібрань у поствиборчий період, і зупинити політичні репресії стосовно громадян країни».

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2020 року в Білорусі спалахнули масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушувала виступи громадян, застосовуючи репресії.

Більшість демократичних країн світу, зокрема й Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-