Німеччина посилює карантин через штам Омікрон

Німеччина посилює карантин через штам Омікрон

Коронавірус
Укрінформ
У Німеччині федеральний та земельні уряди домовилися про посилення карантинних обмежень, проте загальнонаціональний локдаун у країні не запроваджуватимуть.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на брифінгу після наради з прем’єрами федеральних земель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вакцинація, вакцинація і ще раз вакцинація - ось наша стратегія захисту проти коронавірусу», - наголосив Шольц.

За його словами, майже 60 млн громадян із 84 млн населення ФРН уже вакциновані, але цього недостатньо: аби уповільнити поширення нового штаму Омікрон, необхідно суттєво обмежити контакти, що означає «заборону зібрань на Новий рік». Зокрема, для невакцинованих святкування можливо в колі одного домогоспорадрства плюс двоє гостей, для вакцинованих – у компанії до 10 осіб (без урахування дітей до 14 років). Жодних велелюдних новорічних заходів не буде, заявив Шольц.

Канцлер уточнив, що всі обмеження набувають чинності 28 грудня.

Будуть закриті клуби та дискотеки, футбольні матчі проходитимуть без глядачів. Продаж і використання феєрверків буде заборонено.

При цьому залишаються чинними запроваджені раніше обмеження для невакцинованих.

«Ми всі втомилися від пандемії, але мусимо стояти разом проти неї», - заявив канцлер.

Наступна нарада Шольца з прем’єр-міністрами земель відбудеться 7 січня.

Як повідомлялося, німецький Інститут Роберта Коха підвищив оцінку ризику зараження коронавірусом з огляду на стрімке поширення штаму Омікрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-