Австрія продовжила локдаун для невакцинованих

Австрія продовжила локдаун для невакцинованих

Укрінформ
Влада Австрії в понеділок продовжила ще на десять днів локдаун для осіб, які не зробили щеплення проти коронавірусу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляється на сайті парламенту Австрії.

"Локдаун для осіб без чинного 2G-документа (сертифіката про вакцинацію або довідки про одужання – ред.), як і планувалося, продовжено на наступні десять днів", - ідеться у повідомленні.

Згідно з австрійським законодавством, обмежувати громадянам право залишати домівки можна лише на десять днів, тож надалі в разі потреби треба поновлювати таке рішення.

Таким чином, усі жителі Австрії які ще не перехворіли або не вакцинувалися проти COVID-19, до 31 грудня можуть залишати помешкання лише з певних причин, як-от робота та освіта, купівля продуктів, користування медичними та адміністративними послугами, відпочинок просто неба неподалік місця проживання.

Головний комітет Національної ради Австрії запровадив обмеження і на різдвяно-новорічні дні. Так,24, 25 і 26 грудня, а також 31 грудня для зібрань від 11 до 25 осіб є обов’язковою наявність у кожного сертифіката про вакцинацію або довідки про одужання. Разом із тим у новорічну ніч ресторани зможуть працювати й після 23:00 (наразі вони мусять зачинятися до цієї години).

Як повідомляв Укрінформ, в Австрії 12 грудня завершився загальнонаціональний локдаун, однак залишилися обмеження для осіб, які ще не вакцинувалися від коронавірусу. Так званий "локдаун для невакцинованих" почав діяти в країні 15 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-