Хакери атакували комп’ютерну мережу міноборони Бельгії

Хакери атакували комп’ютерну мережу міноборони Бельгії

Укрінформ
З минулого четверга комунікаційна мережа міністерства оборони Бельгії була частково паралізована внаслідок кібернетичної атаки.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у сьогоднішній публікації бельгійського видання «The Brussels Times».

«Частина мережі бельгійського міністерства оборони була заблокована протягом кількох днів в результаті серйозної кібернетичної атаки, що виявила серйозні прогалини у системі програмного захисту. Наразі невідомо, хто саме скоїв цей напад. Міністерство оборони виявило атаку на комп’ютерну мережу у четвер, та швидко вжило карантинні заходи, щоб ізолювати уражену частину мережі. Пріоритет був наданий збереженню дієздатності мережі оборонного відомства», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до висновку фахівців міністерства оборони, атака стала можливою внаслідок вразливих елементів системи Log4Shell, яка є елементом захисної системи Log4j, що використовується розробниками програмного забезпечення для реєстрації операцій в комп’ютерних системах.

Ця ситуація викликала занепокоєння у широкого кола фахівців з кібербезпеки, адже згадані додатки використовуються у мільйонах комп’ютерів по усьому світові для забезпечення онлайн послуг. Виявлена атака може виявитися найбільш масштабною за наслідками у поточному році.

Як повідомлялося, забезпечення кібернетичної безпеки та стійкості належить до пріоритетів ЄС в рамках цифрової трансформації ЄС, які знайшли відображення у Багаторічному бюджеті ЄС на 2021-2027 роки. При цьому Єврокомісія шукає шляхи для підвищення кібернетичної стійкості країн-членів та створення механізмів швидкого оповіщення про кібернетичні атаки та обміну досвідом у їх подоланні. Наразі протидія кібернетичним загрозам належить, переважно, до компетенції національних урядів країн ЄС.

Фото: Defence Ministry

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-