Росія висилає двох німецьких дипломатів

Росія висилає двох німецьких дипломатів

Укрінформ
Російське МЗС висилає з Москви двох дипломатів ФРН у відповідь на висилку з Берліна двох російських дипломатів у зв'язку із справою про вбивство громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МЗС РФ.

«Послу ФРН було повідомлено про оголошення persona non grata двох дипломатичних співробітників Посольства Німеччини в Росії як симетричну відповідь на… недружнє рішення уряду ФРН», - йдеться у повідомленні.

Посла ФРН у Москві Гезу Андреаса фон Гайра у понеділок викликали до МЗС РФ у зв'язку з висилкою двох російських дипломатів із Німеччини. Під час спілкування російська сторона відкинула звинувачення у причетності російських держструктур до вбивства у Берліні громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі.

Як повідомлялося, у середу Вищий суд Берліна визнав росіянина Вадима Соколова (Красикова) винним у вбивстві Хангошвілі та засудив його до довічного ув'язнення. МЗС ФРН після вироку викликало посла РФ Сергія Нечаєва та оголосило про висилку двох дипломатів РФ, повідомила міністр закордонних справ Анналена Бербок.

Хангошвілі перебував у Німеччині з кінця 2016 року у статусі шукача притулку. Певний час він жив в Україні. Російська влада кваліфікувала його як терориста. Федеральний прокурор вважає, що це було мотивом вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-