Сім мільйонів сирійців залишили країну

Сім мільйонів сирійців залишили країну

Укрінформ
З 2011 року у Сирії з 21 млн населення 13 млн залишили свої домівки, з них приблизно 7 млн виїхали з країни. 3,7 млн сирійців нині проживають у Туреччині, всі інші – в Лівії, Йорданії, Іраку та країнах Європи.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ Туреччини Ісмаіла Чатакли, якого цитує інформагентство DHA.

«Після внутрішніх конфліктів, які почалися в Сирії у 2011 році, наша держава без вагань прийняла осіб, які потребують захисту, і це зробило Туреччину країною, що приймає найбільше біженців у світі. Нині в нашій країні проживає понад 3 млн 700 тис. сирійців», – повідомив Чатакли.

Загалом із 21 млн населення Сирії 13 млн залишили свої домівки. З країни виїхали приблизно 7 млн сирійців, з них у Лівані перебуває від 700 тис. до 1 млн, в Йорданії – стільки ж, в Іраку – 300 тис., в Європі – 1 млн. За весь час у Сирію повернулися близько 470 тис. людей.

За його словами, нині в різних частинах світу 281 млн людей, що складає 3,6% усього населення планети, мають статус мігрантів. Туреччина прийняла понад 5 млн людей 190 різних національностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-