У Грузії виявили випадки зараження штамом Омікрон

У Грузії виявили випадки зараження штамом Омікрон

Укрінформ
Два випадки зараження штамом коронавірусу Омікрон виявили у Грузії.

Про це заявив керівник Національного центру з контролю захворювань Аміран Гамкрелідзе, передає Укрінформ з посиланням на Ехо Кавказу.

«В обох випадках це - громадяни Грузії. Один із них повернувся з Дубаї, другий – зі США. Ми вивчаємо 26 осіб, які контактували з ними. В одному випадку – 10 контактів, у другому – 16. Серед них 11 – іноземці, решта – громадяни Грузії», – сказав Гамкрелідзе.

За його словами, обидва інфіковані знаходяться вдома, на самоізоляції. У них легкий перебіг хвороби.

З 28 листопада Грузія ввела обов'язковий карантин для всіх, хто прибуває з восьми країн на півдні Африки, – ПАР, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні (Свазіленд), Мозамбіка та Малаві. Після 14-денної ізоляції вони також повинні зробити ПЛР-тест.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 20 грудня зафіксовано понад 275 мільйонів випадків зараження коронавірусом, у тому числі 5 370 457 летальних, одужали 246 766 389 людей.

Омікрон – новий штам COVID-19, який визнаний Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) «таким, що викликає занепокоєння». Цей варіант коронавірусу виявлено у понад 70 країнах. Світовим епіцентром його поширення є південь Африки.

В Україні виявили штам Омікрон. Інфікована особа повернулася з-за кордону.

У Великій Британії 12 осіб померли від штаму коронавірусу Омікрон, ще 104 особи зараз перебувають у лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-