Кілька груп мігрантів учора «штурмували» білорусько-польський кордон

Кілька груп мігрантів учора «штурмували» білорусько-польський кордон

Відео
Укрінформ
За минулу добу, 19 грудня, декілька невеликих груп мігрантів з Близького Сходу намагалися прорватися через загородження на польсько-білоруському кордоні у напрямку Польщі.

Про це інформує у Твіттері Прикордонна служба РП, передає Укрінформ.

«Учора, 19 грудня, польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути 69 осіб. На відрізку, що охороняється прикордонною заставою у Черемсі, 26 іноземців намагалися форсувати кордон. Натомість на відрізках, що охороняються прикордонними заставами у Пласкій, Наревці і Дубічах Церковних, кордон намагалися перетнути групи по кілька осіб»,- йдеться в повідомленні.

Як повідомили у міноборони РП, на відрізку кордону поблизу Черемхи спроба перетину кордону мігрантами проходила під контролем білоруських спецслужб. Вона відбувалася за схожою схемою: з білоруського боку у бік польських військових та прикордонників летіло каміння, вони осліплювалися лазерами.

Як повідомлялося, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Відтоді у Польщі зафіксовано приблизно 40 тис. спроб нелегально перетнути кордон.

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Варшава планує збудувати до середини 2022 року на відрізку кордону з РБ загородження протяжністю майже 200 км і заввишки понад 5 м.

Фото: @Straz_Graniczna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-