Жбурляли каміння, петарди та лавки: у Брюсселі протестували проти COVID-обмежень

Жбурляли каміння, петарди та лавки: у Брюсселі протестували проти COVID-обмежень

Відео
Укрінформ
У неділю у Брюсселі відбулася чергова акція протестів проти пов’язаних із пандемією обмежень - демонстрація, в якій взяли участь кілька тисяч осіб. 

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена в неділю в бельгійському виданні VRT.

«Кілька тисяч людей вийшли на вулиці Брюсселя у неділю у другій половині дня, щоб висловити протест у зв’язку з обмежувальними заходами, що спрямовані проти поширення коронавірусу, таких як обов’язкова вакцинація для працівників медичних закладів або застосування перепусток з COVID-безпеки. Поліція Брюсселя говорить про участь близько 3,5 тисячі людей, у той час як організатори заявляють про присутність 50 тисяч демонстрантів. Між тим, дані поліції ґрунтуються на відео з камер спостереження», - йдеться у повідомленні.

Попередні подібні демонстрації відбулися 21 листопада та 5 грудня та супроводжувалися сплесками насильства.

За повідомленням цього ж видання, в неділю демонстрація відбувалася переважно мирно. Інцидент між демонстрантами і поліцією стався вже наприкінці заходу, коли в одному з міських парків група молодиків почала провокувати сили поліції, жбурляючи у поліцейських петарди, пляшки та навіть паркові лави (відео). Поліція відповіла застосуванням сльозогінного газу.

У світі, станом на ранок 19 грудня, зафіксували 274 551 879 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 367 036 смертей, одужали 246 371 841 особа.

Фото: Nicolas Maeterlinck, vrt.be

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-