НАТО може розмістити війська в Болгарії та Румунії - ЗМІ

НАТО може розмістити війська в Болгарії та Румунії - ЗМІ

Укрінформ
Вищий генерал НАТО Тод Волтерс запропонував Альянсу створити військову присутність у Болгарії та Румунії після нарощування російських військ біля кордону з Україною.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на німецьку газету Der Spiegel.

Пропозиція Тода Волтерса, Верховного головнокомандувача Об'єднаними силами НАТО в Європі, фактично розширить місію Альянсу, згідно з якою він розгорнув військові сили в країнах Балтії та східній Польщі.

Spiegel пише що є "інформація", що Волтерс "закликав до посилення військ на східному кордоні" НАТО під час відеозв'язку з військовими командувачами країн-партнерів.

У повідомленні сказано, що план фактично "розширить присутність НАТО (до Румунії та Болгарії) за допомогою місії Enhanced Forward Presence (EFP).

Як повідомлялося, міністерство закордонних справ РФ передало список з 8 пунктів із вимогами до США. Серед цих вимог – заборона на вступ до НАТО для України, а також вимога вивести всі війська та припинити постачання зброї у країни, які вступили до Альянсу після 1997 року, тобто Польщі, країн Балтії та балканських країн. Також вимагається відвести далекобійні ракетні системи.

Окрім цього, РФ вимагає припинити постачання зброї до України та вивести контингент військових радників та інструкторів, а також не брати участь у навчаннях на українській території. ЗМІ відзначає, що у Москві погрожують «воєнною відповіддю» та можливим повторенням Кубинської кризи 1962 року, якщо НАТО не виконає ці вимоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-