Обидві сторони конфлікту в Ефіопії порушують права людини – ООН

Обидві сторони конфлікту в Ефіопії порушують права людини – ООН

Заява
Укрінформ
Організація Об’єднаних Націй звинуватила обидві сторони збройного конфлікту в Ефіопії у масових порушеннях прав людини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зазначається, що з такою заявою виступила Рада ООН з прав людини на саміті в Женеві. Також на саміті відзначили, що збройний конфлікт у країні становить небезпеку для всього регіону, та закликали сторони до примирення.

ЗМІ відзначає, що на цьому саміті, організованому за сприяння Європейського Союзу, Рада з прав людини має визначитися щодо подальших дій. Зокрема цей орган ООН може створити спеціальну міжнародну комісію, яка розслідуватиме можливі випадки воєнних злочинів, про які раніше повідомляли правозахисні організації.

Ефіопія вже засудила цю заяву як політичну вмотивовану, а посол Ефіопії у Швейцарії заявив, що такі рішення грають на руку повстанцям Тиграю.

Згідно з заявою Ради з прав людини, в Ефіопії залишаються під арештом від 5 до 7 тисяч людей. Також повідомляється про численні порушення з боку повстанців.

Як повідомляв Укрінформ, повстанці з Фронту Визволення Народу Тиграю (ФВНТ) відвоювали місто Лалібела на півночі Ефіопії через 11 днів після того, як його зайняли урядові війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-