Австрія наступного тижня закривається для невакцинованих від коронавірусу

Австрія наступного тижня закривається для невакцинованих від коронавірусу

Укрінформ
З 20 грудня в’їзд до Австрії буде можливим лише для осіб, які мають або сертифікат про вакцинацію від COVID-19 або довідку про одужання, за умови надання також додатково негативного ПЛР тесту.

Як передає Укрінформ, про це інформує на своїй сторінці у Facebook посольство України в Австрії.

"З метою нерозповсюдження штаму коронавірусу Омікрон Австрія змінює умови в’їзду в країну з 20 грудня. Відтепер в’їзд можливий лише для вакцинованих осіб та осіб, що мають сертифікат про одужання, за умови надання обома категоріями осіб додатково негативного ПЛР тесту (зробленого максимум за 72 години)", - йдеться у повідомленні.

В’їзд з подальшою самоізоляцією можливий лише для громадян Австрії, громадян ЄС та осіб, які мають дозвіл на проживання в Австрії. У такому випадку передбачено обов'язкову онлайн реєстрацію, необхідність здачі тесту та можливість припинення карантину на 5 день, якщо цей тест буде негативним.

Зазначені обмеження, як виключення, не застосовуються до вагітних жінок, осіб, яким протипоказана вакцинація (за наявності лікарського підтвердження), та дітей до 6 років.

"Отже з туристичною чи бізнес метою невакцинованим в’їзд наразі неможливий", - повідомили в посольстві України в Австрії.

Як повідомляв Укрінформ, у ВООЗ заявили, що штам коронавірусу Омікрон становить дуже високий глобальний ризик, і є деякі свідчення того, що вакцина не може повністю захистити від нього, але даних про ступінь небезпеки штаму ще замало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-