Існує імовірність нападу Росії на балтійські країни у формі гібридної атаки – експерт

Існує імовірність нападу Росії на балтійські країни у формі гібридної атаки – експерт

Укрінформ
Латвія уважно стежить за діями Кремля, зважаючи на дії Росії щодо України, міграційну кризу в Білорусі, а також кризи, спровоковані Москвою в інших країнах, адже існує імовірність нападу РФ на балтійські країни у формі гібридної атаки.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Дом" розповів латиський журналіст та письменник Імантс Лієпіньш. 

"Існує можливість, що напад у бік України — це лише початок. Можливо, є імовірність нападу на балтійські країни у формі якоїсь гібридної атаки. Досі існують проблеми на кордоні з Білоруссю, з натовпом мігрантів, які намагаються виходити з Білорусі, потрапити до Європейського Союзу. Громадяни Іраку, Сирії тощо. Ми в Латвії дуже уважно дивимося, що Путін робитиме, і чи може він атакувати Україну, а, може, вигадає якусь нову форму агресії", — наголосив експерт.

Тим часом у Латвії є і проросійські політичні сили, як і в інших країнах, що лежать у полі геополітичних інтересів Москви.

"Офіційно у нас є партія "Русский союз Латвии". Вони не в парламенті Латвії, але у них є один депутат у Європейському парламенті. Є кілька відверто прокремлівських депутатів. Є й інші політичні партії, члени яких здебільшого російськомовні. Вони також завжди діють з огляду на Кремль", — перелічив журналіст.

Крім того, можлива концентрація проросійських елементів у низці країн.

"...Завжди можуть знайтись якісь дивні люди. У нас відкритий рух між країнами ЄС, і, на жаль, будь-якої миті якісь прокремлівські елементи можуть приїжджати з інших країн Європи і концентруватися в Литві, Латвії, Польщі, і робити якісь заворушення. Щороку 9 травня величезні юрби святкують День перемоги. Тобто, на жаль, такі люди є у кожній країні", — підсумував Лієпіньш.

Як повідомлялося, президент Литви Гітанас Науседа перед зустріччю лідерів ЄС у Брюсселі прокоментував стягування російських військ до кордонів України. Він вважає, що Росія створила небезпечну ситуацію упродовж останніх 30 років не лише для України, а й для усієї Східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-