У Байдена заявили, що узгодили позиції щодо Nord Stream 2 з новим урядом Німеччини

У Байдена заявили, що узгодили позиції щодо Nord Stream 2 з новим урядом Німеччини

Укрінформ
Новий уряд Німеччини на чолі з Олафом Шольцом підтримує раніше досягнуті зі США домовленості щодо Nord Stream 2, включно з гарантіями безпеки для України і Європи, а також можливістю зупинення газопроводу в разі агресії РФ.

Про це заявила під час телефонного брифінгу в п’ятницю у Вашингтоні високопоставлена чиновниця адміністрації США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Nord Stream 2, ви бачили угоду, укладену між США й Німеччиною в контексті впливу (газопроводу – ред.) на безпеку України, а також на європейську безпеку», - зауважила представниця американської адміністрації.

Вона підкреслила, що наразі між США й Німеччиною існує розуміння щодо підтримки України, а також майбутньої долі російського газопроводу, «включно зі згадкою про його зупинку в разі подальшої агресії (з боку РФ – ред.»).

«Ми мали гарні переговори з новим урядом Німеччини, і вони зробили кілька власних дуже рішучих заяв щодо Nord Stream 2, а також щодо їхньої підтримки угоди, яку ми уклали з ними», - зауважила чиновниця.

Як повідомляв Укрінформ, голова Федерального агентства Німеччини у питаннях мереж Йохен Гоманн заявив напередодні, що Nord Stream 2 може бути введений в експлуатацію не раніше другої половини наступного року. Наразі процес сертифікації газопроводу перерваний через те, що компанія Nord Stream AG на вимогу регулятора ініціювала створення німецької дочірньої компанії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-