Nord Stream 2 не сертифікують до літа - німецький регулятор

Nord Stream 2 не сертифікують до літа - німецький регулятор

Укрінформ
Якщо газопровід «Північний потік-2» з Росії в Німеччину буде введений в експлуатацію, це станеться не раніше другої половини наступного року.

Про це заявив голова Федерального агентства з мереж Йохен Гоманн на пресконференції в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«У першому півріччі не буде жодних рішень», - заявив Гоманн.

Він зазначив, що компанія Nord Stream AG на вимогу регулятора ініціювала створення німецької дочірньої компанії, через це процес сертифікації було перервано.

«Перервано означає, що процес буде поновлено лише, коли відповідні документи будуть подані нам (регулятору) таким чином, щоб їх можна було перевірити. Наразі у нас їх немає», - сказав Гоманн, додавши, що важко прогнозувати, коли саме документи будуть подані.

Він також пояснив, що з моменту, коли документи надійдуть до агентства, період розгляду почнеться знову. Після цього вся справа переходить до розгляду Європейської комісії, яка також має у розпорядженні «багато часу». Отже рішення не буде протягом перших шести місяців 2022 року, запевнив Гоманн.

Як повідомлялось, роботи з прокладки труб завершилися 6 вересня, після Nord Stream AG подали заявку на сертифікацію газогону до Федерального мережевого агентства ФРН 6 вересня; за нормальних умов процедура мала б завершитися до 8 січня. Але в листопаді регулятор оголосив, що тимчасово призупиняє процедуру через невідповідність до юридичних норм європейського газового законодавства (анбандлінг). Операційна компанія Nord Stream AG, штаб-квартира якої знаходиться в Швейцарії, повинна створити компанію у ФРН, щоб розділити функції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-