Білорусь заявляє, що дезертир із Польщі попросив політичного притулку

Білорусь заявляє, що дезертир із Польщі попросив політичного притулку

Укрінформ
Прикордонна служба Білорусі повідомила, що в четвер польський військовий, який ніс чергування на кордоні, попросив політичного притулку в РБ.

Варшава підтверджує факт зникнення військовослужбовця, утім поки що не підтверджує факт втечі до РБ, передає кореспондент Укрінформу.

Як інформує Прикордонна служба Білорусі, 16 грудня у прикордонній зоні на території РБ прикордонний патруль виявив 25-річного польського військового Еміля Чечко, який перейшов кордон і “попросив політичного притулку”. Як твердить білоруська сторона, дії військового продиктовані тим, що він “незгодний з політикою, яку здійснює Польща у контексті міграційної кризи і практикою негуманного ставлення до біженців”.

У свою чергу пресслужба 16-ї механізованої дивізії ЗС Польщі в офіційній заяві повідомила, що у четвер після обіду виявлено відстуність військового 11-го полку артилерії, який зник під час виконання службових обов’язків на кордоні поблизу населених пунктів Наревка і Семянувка. Як зазначається, зараз усі служби на кордоні ведуть пошукову операцію.

“Ми не підтверджуємо інформацію, яка з’явилася у деяких ЗМІ, про нібито втечу військового до Білорусі. Здійснюються кроки щодо з’ясування ситуації”,- йдеться в повідомленні.

Речник міністра-координатора з питань спецслужб Польщі Станіслав Жарин під час пресконференції в п’ятницю відмовився коментувати цю справу, підкресливши, що поки що невідомо як фактично виглядала ситуація.

Глава міноборони РП Маріуш Блащак написав у Твітері, що військовий, який пропав на кордоні, мав серйозні проблеми із законом, вже написав заяву про звільнення з армії і не повинен був потрапити на кордон. Міністр вимагає від підлеглих пояснень, чому цю особу було відправлено для несення служби на кордон.

Як відомо, Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на відрізку кордону з РБ загородження протяжністю майже 200 км і заввишки понад 5 м.

Фото: twitter.com/Straz_Graniczna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-