Швеція вимагатиме COVID-сертифікат при в’їзді і посилить карантин

Швеція вимагатиме COVID-сертифікат при в’їзді і посилить карантин

Укрінформ
Швеція обмежить сполучення із сусідніми країнами, а також запровадить нові обмеження всередині країни у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Швеція обмежить сполучення з Норвегією та Фінляндією, які лишалися останніми країнами, громадянам яких не потрібен був COVID-сертифікат, щоб потрапити до країни. Сертифікат вимагатимуть з 21 грудня.

Уряд Швеції також попереджає, що з наступного тижня будуть запроваджені нові, більш суворі карантинні обмеження всередині країни. Це відбудеться після оприлюднення звіту Національної служби охорони здоров’я Швеції.

«Ми маємо підготуватися до того, що ситуація погіршиться. Тож зараз повинні обговорити подальші обмеження, які будуть запроваджені наступного тижня, аби уповільнити поширення вірусу», - заявила очільниця відомства Карін Тегмарк Віселл.

У ЗМІ повідомляють, що останніми днями у Швеції спостерігається зростання кількості випадків COVID-19, хоча цей рівень не такий високий, як у інших європейських країнах. Водночас міністр охорони здоров’я Лена Галлендгрен заявила, що навантаження на медичну систему зараз зростає, що може стати підставою для запровадження нових обмежень.

Як повідомляв Укрінформ, Франція обмежить в’їзд із Британії через надзвичайно швидке поширення штаму коронавірусу Омікрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-