Омікрон вражає швидше дихальні шляхи, а не легені

Омікрон вражає швидше дихальні шляхи, а не легені

Дослідження
Укрінформ
Нове дослідження Гонконзького університету підтверджує, що штам Омікрон розвивається у 70 разів швидше у дихальних шляхах, що робить цей варіант коронавірусу набагато заразніший, ніж Дельта.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що дослідження проводили науковці з Гонконзького університету. З результатів їхнього дослідження випливає, що Омікрон найбільше вражає дихальні шляхи, тоді як у легенях вірус розвивається у 10 разів повільніше за Дельту, що робить його більш заразним, але менш небезпечним.

Утім, як відзначає очільник команди дослідників Майкл Чан Чі-Вай, важкість перебігу хвороби залежить не від заразності вірусу, а від імунної реакції конкретної людини.

«Заражаючи багатьох людей, інфекція може спричиняти більше важких захворювань та смертей, навіть якщо сам вірус може бути менш патогенним. Відповідно, враховуючи нещодавні дослідження, що Омікрон може частково уникати захисту від вакцин та природнього імунітету, цілком може бути, що цей варіант коронавірусу матиме важкі наслідки», - відзначив Чан.

ЗМІ зазначає, що це дослідження гонконзьких науковців корелює з опублікованим раніше дослідженням їхніх колег з КНР, у якому йдеться про те, що люди, які не мали жодних симптомів, можуть становити до 40,5% інфікованих вірусом SARS-CoV-2.

Зокрема, відсоток безсимптомних заражень становить близько 46% у Північній Америці, 44% у Європі та 28% в Азії. Таким чином, люди, які не мають жодних симптомів, можуть також заражати інших і сприяти швидшому поширенню вірусу, в тому числі нового штаму.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 16 грудня зафіксували 272 487 765 випадків зараження коронавірусом.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-