Литва відкликає свою повірену з Пекіна

Литва відкликає свою повірену з Пекіна

Укрінформ
Тимчасова повірена у справах Литви у Китаї Аудра Чяпене повернеться до Вільнюса для консультацій.

Про це заявило МЗС Литви, передає Укрінформ.

«Наразі тривають дискусії щодо технічних аспектів роботи дипломатичного представництва Литви в Китаї та представництва КНР у Литві до прийняття Китаєм рішення продовжити акредитацію литовських дипломатів у цій країні», - зазначається у заяві.

Наголошується, що у зв'язку з відсутністю заступника дипломата в Пекіні посольство тимчасово продовжує свою роботу віддалено.

«Литва готова продовжити діалог з Китаєм та поновити роботу посольства в повному обсязі після досягнення взаємовигідних домовленостей», - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні міністерство закордонних справ Литви відкликало посла в Китаї Діану Міцкявічене для консультацій на тлі дипломатичної суперечки з Пекіном через представництво Тайваню. У листопаді КНР понизила рівень дипломатичного представництва у Литві до повіреного у справах.

Крім того, після відкриття у Вільнюсі тайванського представництва КНР відреагувала інструментами тиску. Зокрема, Китай заборонив мультинаціональним компаніям працювати в Литві.

Єврокомісія висловила підтримку Литві та оприлюднила заяву про те, що ЄС готовий протистояти будь-якому політичному тиску та засобам примусу проти кожного члена Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-