У Кореї запровадять нові обмеження через рекордну COVID-захворюваність

У Кореї запровадять нові обмеження через рекордну COVID-захворюваність

Укрінформ
Республіка Корея анонсувала нові обмежувальні заходи у зв’язку з новим денним рекордом захворювань на коронавірус і смертей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що 14 грудня Корейська служба з контролю та запобігання захворювань (KDCA) зафіксувала 7 850 випадків захворювань на COVID-19, з них 964 – важких. Окрім цього, зафіксовано денний рекорд смертності – 94 людини у понеділок, тоді як на початку листопада ця цифра не перевищувала 10.

Зазначається, що ще кілька днів тому кількість нових випадків не перевищувала 5000, тож наразі країна зіткнулася з великим напруженням на медичну систему. Зокрема, зайнято понад 81% ліжкомісць у реанімаціях по всій країні, а в столиці Сеулі ця кількість становить 86%. Також KDCA заявляє про 128 випадків Омікрону.

«Ми розглядаємо нинішню ситуацію як дуже серйозну і збираємося запровадити ще суворіші обмеження щодо соціальної дистанції», - заявив журналістам прем’єр-міністр країни Кім Бу Кюм. Зокрема, він анонсував заборону на будь-які масові заходи та обмеження щодо закладів харчування. Очікується, що офіційне оголошення нових обмежень відбудеться у п’ятницю.

Загалом за весь час пандемії у Південній Кореї захворіли 536 495 чоловік, померли 4 456 з них. ЗМІ відзначає, що такий високий рівень захворюваності спостерігається попри те, що вакциновано більше 90% населення Південної Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, у Кореї третій день поспіль – рекордна кількість випадків COVID-19.

Фото: UPI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-