США збільшить свою присутність в Індо-Тихоокеанському регіоні – Блінкен

США збільшить свою присутність в Індо-Тихоокеанському регіоні – Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Штати розширять економічну та військову співпрацю зі своїми партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні, аби разом стримувати експансію Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press

Блінкен під час виступу в Індонезії заявив, що адміністрація Байдена має намір зберігати мир у регіоні та зміцнювати партнерство із країнами Південно-Східної Азії.

«Загрози змінюються, і наш підхід до безпеки також має змінитися. Для цього ми будемо притримуватися нашої найбільшої сили: наших союзів та партнерства», - зазначив Блінкен.

Він додав, що це співробітництво торкнеться усіх сфер, включаючи дипломатію, військову силу та розвідку, співпрацю у сфері військової промисловості. Окрім цього, він пообіцяв посприяти у наданні вакцин від COVID-19 для країн регіону, і фінансової підтримки для боротьби країн із кліматичними змінами.

Блінкен зазначив, що США не прагнуть конфлікту з Китаєм, але протистоятимуть «агресивним діям Пекіна» разом із своїми союзниками. Зокрема він згадав про свободу навігації у Південнокитайському морі.

ЗМІ зазначає, що після Індонезії очільник закордонного відомства США відвідає Малайзію та Тайланд. Виступаючи в Індонезії, він відзначив, що інші ключові партнери США у Тихоокеанському регіоні – це Австралія, Японія, Філіппіни, Південна Корея та Тайланд.

Як повідомляв Укрінформ, раніше китайські дипломати надіслали міністру закордонних справ Індонезії лист із вимогою зупинити видобуток нафти на тимчасовій морській буровій установці, оскільки це територія Китаю.

Фото: State Department Photo by Ron Przysucha

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-