У Польщі починають COVID-вакцинацію дітей від 5 років

У Польщі починають COVID-вакцинацію дітей від 5 років

Укрінформ
У Польщі 14 грудня розпочалася реєстрація на щеплення проти коронавірусу дітей 5-11 років. Від опівночі батьки записали на щеплення вже 50 тис. дітей.

Про це під час пресконференції у Варшаві повідомив речник МОЗ Польщі Войцєх Андрусевич, передає кореспондент Укрінформу.

«За нашими даними, станом на 11 годину (за місцевим часом) вже записано на щеплення 48 тис. дітей», - зазначив Андрусевич і нагадав, що запис на вакцинацію дітей 5-11 років розпочався від опівночі 14 грудня.

Щеплення проти коронавірусу для дітей 5-11 років розпочнеться 16 грудня. Напередодні до Польщі доставлено 1,1 млн педіатричних доз вакцини Pfizer для щеплення дітей у цій віковій категорії.

Станом на сьогодні у Польщі бустерною дозою вакцинувалися вже 4,8 млн жителів країни, виконано 44,4 млн щеплень, повністю вакцинованими є понад 20,7 млн. Від початку вакцинації проти коронавірусу у Польщі зафіксовано майже 16,5 тис. побічних наслідків, але більшість з них незначні.

За минулу добу, 13 грудня, у Польщі зафіксовано майже 17,5 тис. випадків інфікування COVID-19, померли 537 осіб.

У Польщі станом на сьогодні офіційно ще не підтверджено жодного випадку інфікування штамом Омікрон. Проте його виявлено у польки, яка нещодавно прилетіла з Польщі до Китаю і зараз перебуває на ізоляції.

Від початку пандемії у Польщі померли понад 89 тис. людей, інфікованих коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-