Путін та Сі Цзіньпін проведуть онлайн-переговори цього тижня

Путін та Сі Цзіньпін проведуть онлайн-переговори цього тижня

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін і президент Росії Володимир Путін цього тижня проведуть онлайн-перемовини на тлі напруженості між РФ і Заходом через зосередження десятків тисяч російських військових біля кордону з Україною.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

«Двоє лідерів обговорять відносини РФ та Китаю, а також співробітництво у різних сферах», - заявив речник Міністерства закордонних справ КНР Ван Венбін.

За його словами, ці переговори мають підвищити «рівень взаємної довіри».

Зазначається, що в останні роки РФ та Китай часто діють разом, аби протистояти домінуванню США у міжнародній економіці та політичному устрої. Обидві країни перебувають під санкціями: Китай – через переслідування уйгурів у Сіньцзяні, РФ – через окупацію Криму та ОРДЛО.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня в режимі відеоконференції відбулися переговори президентів США та Росії, які протягом двох годин обговорювали проблеми безпеки, зокрема концентрацію російських військ навколо кордонів України.

За інформацією Білого Дому, Байден підтвердив свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також закликав Росію до деескалації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-