Депутат Бундестагу закликав главу МЗС до чіткості в питанні Nord Stream 2

Депутат Бундестагу закликав главу МЗС до чіткості в питанні Nord Stream 2

Укрінформ
Експерт у закордонних справах фракції ХДС у німецькому Бундестазі та кандидат на посаду голови партії консерваторів Норберт Реттген закликав нового міністра закордонних справ Анналену Бербок сформулювати чітку позицію щодо газопроводу «Північний потік-2».

Про це політик сказав агентству dpa, передає Укрінформ.

«Не можна собі уявити, що «Північний потік-2» може бути підключений до мереж, якщо Росія дійсно нападе на Україну», — зазначив Реттген.

Питання висловлення чіткої позиції тепер також є питанням довіри до Бербок як глави МЗС після багатьох років її закликів як опозиційного політика зупинити проєкт, додав Реттген.

Депутат зазначив, що Росія вдруге за дуже короткий час накопичує величезну кількість військ на кордоні з Україною, змушуючи її перебувати в стані бойової тривоги. «У цій небезпечній ситуації вирішальним є те, аби Захід зайняв єдину лінію та виступив проти російської ескалації, погрожуючи найжорсткішими економічними санкціями», - сказав представник ХДС, яка наразі є опозиційною партією.

При цьому він зауважив, що Німеччина, звісно, повинна продовжувати підтримувати діалог з Росією. «Але діалог не можна використовувати як порожню фразу німецької зовнішньої політики, щоб приховати бездіяльність», – підкреслив Реттген.

«Наші міжнародні партнери справедливо очікують, що Європа буде більш залучена до зовнішньої політики та політики безпеки», – зазначив Реттген.

Тому, за його словами, найважливіше завдання Бербок - створити формат, який зробить Європу дієздатною у зовнішніх відносинах. Якщо це не працює з усіма 27 членами, лідерство має взяти на себе «відкрита група держав», додав він.

Як Реттген, який раніше представляв правлячу партію, так і Бербок, яка була в опозиції як співголова партії «Зелених», виступали проти введення в експлуатацію «Північного потоку-2». Втім, з моменту створення нового уряду, до якого увійшли «Зелені», Бербок опинилась у «глухому куті», адже соціал-демократи, які є старшими партнерами в коаліції, у принципі підтримують проєкт трубопроводу.

Німецьке Федеральне мережеве агентство - регулятор, мало б на початку січня прийняти рішення щодо надання експлуатаційного дозволу для газогону, але наразі процес сертифікації призупинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-