У Ассанжа у британській в’язниці стався мікроінсульт - ЗМІ

У Ассанжа у британській в’язниці стався мікроінсульт - ЗМІ

Укрінформ
У засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа стався мікроінсульт під час перебування у в’язниці «Белмарш» у Британії.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише The Daily Mail із посиланням на його наречену Стелу Моріс.

“Джуліан страждає і я остерігаюся, що цей мікроінсульт може стати передвісником більшої проблеми”, - сказала Моріс.

Зазначається, що після інсульту в Ассанжа з’явилися проблеми із пам’яттю, сіпання правої повіки та інші ознаки неврологічного ураження. Тепер Ассанж приймає спеціальні ліки та зробив МРТ.

На переконання нареченої Ассанжа, мікроінсульт був викликаний стресом, пов’язаним із його судовим переслідуванням в США. “Цей випадок посилює наші побоювання стосовно його спроможності пережити ці тривалі судові процеси”, - зазначила Моріс.

Читайте також: Британський суд дозволив екстрадицію Ассанжа до США

Як повідомляв Укрінформ, Джуліан Ассанж – австралійський журналіст, який у 2006 році заснував сайт WikiLeaks, де були розміщені секретні матеріали про корупцію, шпигунство, військові злочини, дипломатію тощо. Відповідні документи були надані колишнім аналітиком розвідки США Челсі Меннінгом.

У травні 2019 року Ассанж був ув'язнений у Британії на 50 тижнів за порушення умов виходу під заставу, коли він у 2012 році втік до посольства Еквадору в Лондоні, де потім переховувався майже сім років.

Ассанжу висунуто 18 обвинувачень, зокрема у змові з метою зламу урядових комп'ютерів та порушенні закону про шпигунство. У Сполучених Штатах Ассанжу загрожує до 175 років в'язниці за обвинуваченням у шпигунстві.

Читайте також: Ассанжу дозволили одружитися у в’язниці

Ассанж, який зараз перебуває у в'язниці суворого режиму у східному Лондоні, заявляє, що опубліковані ним документи викривають правопорушення військових США, а він діяв як журналіст, а не шпигун.

Серед файлів, опублікованих WikiLeaks у 2010 році, було відео про атаку гелікоптера Apache у 2007 році американськими військами у Багдаді, унаслідок чого загинули 11 осіб, серед них двоє журналістів Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-