У Вірменії дозволили звільняти невакцинованих працівників

У Вірменії дозволили звільняти невакцинованих працівників

Укрінформ
Вірменський парламент прийняв закон, що дозволяє звільняти працівників, які відмовляються надати підтвердження щеплення від COVID-19 або негативний тест.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Повідомляється, що таке рішення було прийнято у зв’язку одним з найнижчих рівнів вакцинації у регіоні. До прийняття нового закону з серпня діяла постанова міністерства охорони здоров’я, яка передбачала штраф для працівників, які відмовляються вакцинуватися або надавати негативні ПЛР-тести.

«Якщо працівник не надасть сертифікат про вакцинацію або негативний тест на COVID-19, роботодавець має право не допустити його на робоче місце, утримати зарплатню та звільнити цього працівника, якщо той таким чином не з’являється на роботі протягом 10 днів», - заявив у п’ятницю заступник міністра праці та соціальної політики Рубен Саргісян.

Також він додав, що ці вимоги не стосуються президента країни, прем’єр-міністра, членів парламенту та уряду, омбудсмена та суддів Конституційного суду, а також декількох інших чиновників у зв’язку з особливістю їхнього становища.

ЗМІ відзначає, що Вірменія планує вакцинувати до кінця року лише 700 тисяч з майже 3-мільйонного населення. Утім, станом на 6 грудня повний курс вакцинації пройшли лише майже 517 тисяч громадян.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 10 грудня зафіксували 268 740 466 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-