Джонсон вибачився за скандальну різдвяну вечірку під час локдауну

Джонсон вибачився за скандальну різдвяну вечірку під час локдауну

Укрінформ
Голова уряду Великої Британії сьогодні публічно вибачився за проведення скандальної вечірки під час минулорічного локдауну в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Раніше у ЗМІ поширилося відео, на якому співробітники офісу прем'єр-міністра жартують про те, як пояснити громадськості проведення Різдвяної вечірки в умовах локдауну.

Скандал спалахнув після того, як газета Mirror повідомила, що того року в уряді, щоб відзначити Різдво, було проведено декілька вечірок на яких були присутні від 40 до 50 людей.

Під час цих зібрань у приміщенні уряду десяткам мільйонів людей по всій Британії було заборонено зустрічатися з близькими родичами та друзями задля традиційного святкування Різдва або навіть прощатися з помираючими родичами.

Протягом понад тижня Джонсон та його урядовці повторювали, що наприкінці 2020 року жодні чинні правила ними не порушувалися.

Сьогодні Джонсон сказав, що був розгніваний через оприлюднене відео, але ствердив, що його неодноразово запевняли, що вечірки не було.

Лідер опозиційної Лейбористської партії Кейр Стармер звинуватив Джонсона у тому, що він "вважає громадськість дурнями".

Це останній з низки скандалів для уряду, який критикували за хабарництво при укладенні угод щодо заходів під час пандемії COVID-19, за ремонт квартири Джонсона на Даунінг-стріт та хаотичну евакуацію британців з Афганістану.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-