Бербок у першій промові на посаді глави МЗС згадала і про Україну

Бербок у першій промові на посаді глави МЗС згадала і про Україну

Укрінформ
Нова міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок запевнила, що Німеччина з новим урядом залишається надійним партнером на міжнародній арені.

Про це вона заявила в своїй промові при прийнятті повноважень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Надійна з точки зору безпеки, зрозуміла з точки зору зовнішньої політики» - такою буде Німеччина з урядовою коаліцією «Світлофор» (СДПН, «Зелені» і ВдПН) - заявила Бербок.

Хоча така коаліція трьох партій є новою для ФРН, «Німеччина залишається країною, на яку можна покластися», вона твердо стоїть за європейську єдність, трансатлантичну співпрацю та виконання своїх багатосторонніх зобов’язань, заявила очільниця МЗС.

Вона зазначила, що німецька зовнішня політика продовжуватиме робити ставку на «діалог і співробітництво, компас цінностей, рішучість і креативне залучення».

Окремо вона згадала Україну. «Ми підтримуємо Україну в її зусиллях протистояти російської агресії та незаконній анексії Криму». – заявила міністр.

Вона запевнила, що свідома важких завдань, які стоять перед нею, адже останніми роками зовнішньополітична ситуація пережила глибоких змін: «склалися нові шаблони порядку, і вони не надихають». Глобалізація економіки не призвела автоматично до посилення демократії та прав людини в світі та не стримувала кризи в їх кордонах і межах, не запобігала наростанню геополітичних протистоянь, зазначила Бербок.

Її попередник Гайко Маас побажав своїй наступниці успіхів і зазначив, що Бербок стала першою жінкою-главою МЗС за 151 рік існування в Німеччині зовнішньополітичного відомства.

Відразу після церемонії передачі повноважень Бербок відбула до свого першого закордонного турне в якості глави МЗС. 8-10 грудня вона відвідає Париж, Брюссель і Варшаву. Серед тем обговорення – ситуація навколо України та відносини, з урахуванням цього, з Росією.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-