Білоруським силовикам дозволять зі зброєю розганяти протести

Білоруським силовикам дозволять зі зброєю розганяти протести

Укрінформ
Палата представників Білорусі у першому читанні ухвалила зміни до закону про внутрішні війська, якими передбачається надати дозвіл цим підрозділам застосовувати зброю для розгону протестів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що наразі застосування зброї внутрішніми військами дозволено, якщо інші засоби забезпечення реалізації заходів правопорядку виявилися неефективними. В разі ухвалення закону правила застосування зброї внутрішніми військами доповнять наступною підставою - припинення масових заворушень та групових порушень громадського порядку або дій, спрямованих на знищення та (або) пошкодження майна усіх форм власності.

Також розширяться підстави застосування зброї проти жінок, інвалідів та неповнолітніх. Поки що внутрішні війська можуть стріляти в таких людей лише в тому випадку, якщо ці категорії громадян вчинять відносно військових збройний або груповий напад.

Як повідомлялося, 12 жовтня у Білорусі запровадили кримінальну відповідальність для передплатників «екстремістських» Telegram-каналів. Максимальне покарання за відповідною статтею становить сім років позбавлення волі.

У Білорусі в серпні 2020 року розпочалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимності режиму Лукашенка.

Фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-