У Польщі - найвища добова смертність від початку четвертої COVID-хвилі

У Польщі - найвища добова смертність від початку четвертої COVID-хвилі

Укрінформ
За минулу добу, 7 грудня, у Польщі зафіксовано 592 випадки смерті осіб, інфікованих COVID-19, що є найвищим показником під час осінньої четвертої хвилі пандемії.

Статистичні дані про це публікує МОЗ Польщі у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається, 188 осіб у країні померли безпосередньо від коронавірусу, а 404 особи мали супутні хвороби, які ускладнилися через інфікування COVID-19. За добовою смертністю це найвищий показник у Польщі від 28 квітня.

За минулу добу у Польщі інфікувалися коронавірусом 28 542 особи. Найбільшу кількість інфікованих зафіксовано у Сілезькому (Катовіце), Мазовецькому (Варшава) та Великопольському (Познань) воєводствах.

У Польщі поки що офіційно не підтверджено жодного випадку інфікування штамом коронавірусу Омікрон. Тим не менше, польський прем'єр Матеуш Моравецький припустив, що він вже є у країні, а підтвердження цього лише питання часу.

Як інформувалося, уряд Польщі з 15 грудня поступово вводитиме нові обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу, зокрема, відновлення дистанційного навчання у школах, зниження лімітів у сфері обслуговування і у транспорті, введення обов’язкового щеплення для певних професій тощо.

Усі подорожуючі до Польщі з-за меж ЄС (також і з України – ред.) з 15 грудня повинні будуть після перетину кордону здати ПЛР чи швидкий антигенний тест.

Від початку пандемії у Польщі померли майже 87 тис. інфікованих на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-