Справа МН17: у Нідерландах - чергове судове засідання

Справа МН17: у Нідерландах - чергове судове засідання

Укрінформ
У судовому комплексі “Схіпхол” у Нідерландах розпочалося чергове засідання суду у справі про збиття у 2014 році літака рейсу МН17.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, одна з суддів бере участь у засіданні через відеозв’язок у зв'язку з карантином.

Стежити за процесом можна в режимі онлайн з допомогою трансляції англійською та нідерландською мовами.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні проходитиме 11-й блок слухань у справі МН17.

Згідно з попереднім графіком, засідання проходитимуть 8 -10 грудня та 20-24 грудня.

Через карантинні обмеження у будівлі суду всі повинні дотримуватися обов’язкової дистанції 1,5 метра, носити захисні маски. Осіб із легкими симптомами застуди або температурою у будівлю не допускатимуть.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК «Бук». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-