Штати непокоїть зміна позиції Лукашенка щодо окупації Криму – Нуланд

Штати непокоїть зміна позиції Лукашенка щодо окупації Криму – Нуланд

Укрінформ
Очільник Білорусі Олександр Лукашенко змінив свою позицію стосовно окупації Криму, що викликає занепокоєння.

Про це заявила у вівторок заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд під час слухань щодо Росії в Комітеті Сенату з питань міжнародних відносин, передає кореспондент Укрінформу.

Лукашенко, за її словами, «стає дедалі більш залежним від Кремля і все більше і більше відмовляється від суверенітету Білорусі».

«Він сказав своєму народові, що ніколи не допустить, аби Росія дійсно використала територію Білорусі для маршу на Україну чи маскувала свої війська під білоруські, - долала вона. – Але ми побачили, як президент Лукашенко змінив свою власну позицію щодо Криму. Він довго відмовлявся визнавати претензії Росії на Крим, але тиждень тому змінив тактику, що викликає занепокоєння».

Читайте також: США запровадили новий пакет санкцій проти режиму Лукашенка

Ситуація у Білорусі «просто трагічна і справді викликає занепокоєння у багатьох відношеннях», саме тому адміністрація США, разом з Європейським Союзом на багатосторонній основі посилила санкції проти режиму Лукашенка, зокрема – щодо цілих секторів економіки та проти «відповідальних за насильство та залякування», зазначила Нуланд.

Вона також нагадала, як влада Білорусі «дуже цинічним і небезпечним способом» використовує мігрантів, яких приймає з третіх країн, для провокацій на кордоні з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-