В Австрії невакцинованим лікарям хочуть заборонити медичну практику

В Австрії невакцинованим лікарям хочуть заборонити медичну практику

Укрінформ
Австрійська медична асоціація (ÖAK) закликала федеральний уряд якнайшвидше створити правову базу, згідно з якою професійною медичною практикою матимуть право займатися лише вакциновані від COVID-19 лікарі.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне звернення до уряду було схвалено у вівторок на засіданні правління Австрійської медичної асоціації.

"Медична спільнота хотіла б взяти на себе повну відповідальність за здоров’я австрійського населення, продемонструвати солідарність, а також показати іншим професійним групам, що немає іншого виходу з нинішньої коронакризи, ніж вакцинація", - заявили в ÖAK.

Читайте також: Австрія продовжила локдаун до 11 грудня

Зазначається, що відповідна законодавча база має бути створена не пізніше початку обов’язкової вакцинації в Австрії, тобто з 1 лютого 2022 року.

"Порушення та відмова від обов’язкового щеплення від COVID-19 має передбачати виключення зі списку лікарів. Політики також мають створити для цього необхідні умови", - заявили в Австрійській медичній асоціації.

Як повідомляв Укрінформ, 19 листопада стало відомо, що федеральний уряд та очільники федеральних земель Австрії домовилися про запровадження в країні з 1 лютого 2022 року обов’язкової вакцинації від COVID-19. Наразі політичні сили та експертне середовище працюють над відповідним законопроєктом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-