Австрія продовжила локдаун до 11 грудня

Австрія продовжила локдаун до 11 грудня

Укрінформ
Головний комітет Національної ради Австрії офіційно продовжив у країні до 11 грудня введений через пандемію коронавірусу локдаун. 

Як передає Укрінформ, про це інформує австрійське видання Kleine Zeitung.

"Діючий локдаун у вівторок увечері було продовжено головним комітетом Національної ради, як і планувалося, до 11 грудня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення комітету було необхідним, оскільки, згідно із законодавством, обмеження на вихід з дому можна вводити лише на десять днів, і далі вимагатимуть поновлення такого рішення. Інші правила діючого карантину залишилися практично незмінними.

Єдиною зміною стало те, що магазинам, які торгують предметами першої необхідності і яким дозволено працювати під час локдауну, мають закриватися не пізніше 19.00. Раніше вони могли бути відкритими максимум до 21.00. Також зроблено виняток для продажу під час карантину ялинок – як у магазинах, так і в окремих пунктах під відкритим небом.

Крім того, було схвалено пропозицію МОЗ про скорочення терміну дії сертифікатів про вакцинацію – з 360 до 270 днів. Це положення починає діяти з 6 грудня. Водночас, сертифікат вакцинації у тих осіб, які вже зробили двічі щеплення і не хворіли на коронавірус, і далі діятиме 360 днів.

У МОЗ Австрії повідомили, що рішення про завершення локдауну з 12 грудня для осіб, які вакциновані від COVID-19 чи вже перенесли коронавірусне захворювання, прийматимуть наступного тижня після оцінки ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, з метою стримування поширення коронавірусної інфекції федеральний уряд Австрії запровадив з 19 листопада локдаун на всій території країни. Було заявлено, що він діятиме 20 днів.

Під час локдауну діє цілодобове обмеження виходу з дому – як для вакцинованих, так і для нещеплених людей. З 22 листопада залишати помешкання можна лише з визначених причин, як-от робота та освіта, купівля продуктів, використання медичних та адміністративних послуг, відпочинок на свіжому повітрі неподалік місця проживання.

Заклади громадського харчування та роздрібної торгівлі (за винятком магазинів першої необхідності), культурні установи не працюють. Школи та дитсадки залишаються відкритими, але батьки можуть залишити дітей вдома. Усім працівникам рекомендовано перейти на роботу з дому.

Перед цим, з 15 листопада, в країні почав діяти локдаун для невакцинованих від коронавірусу.

З 8 листопада в країні при поселенні в готелі, відвідуванні закладів культури, громадського харчування та сфери догляду за тілом (перукарні, салони краси тощо) почала діяти вимога про пред’явлення сертифікату вакцинації від COVID-19 або довідки про перенесення коронавірусного захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-