Білий дім ближчими днями очікує реакції Москви на попередження США

Білий дім ближчими днями очікує реакції Москви на попередження США

Укрінформ
Офіційний Вашингтон очікує, що Москва вже за кілька днів після розмови президентів Байдена й Путіна продемонструє «не на словах, а на діях», який курс вона обрала щодо розвитку ситуації навколо України, де досі зосереджуються війська РФ.

Про це заявив у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми досі не вважаємо, що президент Путін прийняв рішення (щодо вторгнення в Україну – ред.). І те, що президент Байден зробив сьогодні – він дуже чітко роз’яснив (Путіну – ред.) наслідки, якщо той вирішить просуватися далі»,- зауважив Салліван за результатами переговорів американського й російського президентів.

Він також нагадав, що глава Білого дому пояснив кремлівському лідеру «альтернативний шлях» - деескалацію та дипломатію. За його словами, це «фундаментально відповідає основним принципам і положенням, якими Америка керувалася в Євроатлантичному регіоні протягом останніх 70 років».

«Зрештою, ближчими днями ми побачимо на діях, а не на словах, який курс дій обере Росія», - підкреслив Салліван.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час переговорів з Володимиром Путіним попередив, що серед кроків реагування на можливу ескалацію з боку РФ крім потужних санкцій проти РФ буде посилена обороноздатність України, а також союзників по НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-