У Грузії оштрафували тюремників за відео про харчування та «транспортування» Саакашвілі

У Грузії оштрафували тюремників за відео про харчування та «транспортування» Саакашвілі

Укрінформ
Служба державного інспектора Грузії завершила вивчення законності оприлюднення Пенітенціарною службою та Міністерством юстиції персональних даних третього президента країни Міхеїла Саакашвілі.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Перший канал Грузії.

За версією слідства, порушенням персональних даних вважають: інформацію про продукти, куплені та спожиті Саакашвілі в магазині пенітенціарної установи, а також його раціон харчування, оприлюднення відеозапису прийому їжі Саакашвілі в медичному пункті; оприлюднення відеозапису про транспортування Саакашвілі з руставської пенітенціарної установи №12 у глданську пенітенціарну установу №18.

Пенітенціарна служба та Міністерство юстиції були притягнуті до адміністративної відповідальності та оштрафовані відповідно до першого та другого пункту статті 44 закону Грузії «Про захист персональних даних».

За даними Эхо Кавказа, Мін'юст оштрафований на 500 ларі (161 долар), Пенітенціарна служба – на 2000 ларі (647 доларів).

Міністерству юстиції та Пенітенціарній службі також доручено видалити у Фейсбуці, а також з офіційних вебсторінок записи, що містять персональні дані Саакашвілі.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня 2021 року Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушено кілька кримінальних справ.

Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада його перевели у лікарню в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі. 18 листопада, на 49-й день голодування, Саакашвілі знепритомнів, після чого його перевели в реанімацію.

Експрезидента перевели у Горі з тюремної лікарні в ніч на 20 листопада після того, як на 50-й день голодування він потрапив у реанімацію. За підсумками двох тижнів лікування політик повернувся до повноцінного раціону, проте, як зазначають,спеціалісти, у пацієнта, як і раніше, спостерігається загальна слабкість.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-