Байден попередив Путіна про потужні економічні та інші заходи

Байден попередив Путіна про потужні економічні та інші заходи

Укрінформ
Президент США Джо Байден пояснив кремлівському лідеру Володимиру Путіну, які саме «потужні економічні» та інші інструменти застосують США й союзники в разі військової ескалації з боку Росії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному за результатами переговорів президентів США й Росії, передає Укрінформ.

«Президент Байден висловив глибоке занепокоєння Сполучених Штатів і наших європейських союзників з приводу збільшення російських сил, які оточують Україну, а також дав чітко зрозуміти, що США та наші союзники відповідатимуть потужними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації». 

Крім того, наголошується, що президент США підтвердив свою підтримку суверенітету й територіальної цілісності України «та закликав до деескалації та повернення до дипломатії».

Обидва президенти доручили своїм командам продовжити роботу на цьому напрямі. При цьому, в Білому домі підкреслили, що Сполучені Штати робитимуть це в тісній координації із союзниками та партнерами.

Крім того, лідери двох країн обговорили питання стратегічної стабільності, безпеку в кібер-просторі, а також спільні зусилля у розв’язанні регіональних проблем, зокрема, щодо ядерних переговорів з Іраном.

Як повідомляв Укрінформ, переговори президентів США й Росії відбулися в вівторок і тривали трохи понад дві години. Після цього президент Байден має намір обговорити результати з європейськими союзниками, а також особисто з Президентом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-