США проведуть консультації з Україною перед розмовою Байдена з Путіним – Білий дім

США проведуть консультації з Україною перед розмовою Байдена з Путіним – Білий дім

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен поспілкується телефоном з Президентом Володимиром Зеленським перед запланованими на вівторок відеопереговорами лідерів США та Росії Джо Байдена й Володимира Путіна, зокрема, щодо ситуації навколо України.

Про це повідомив у понеділок під час телефонної конференції для журналістів високопоставлений чиновник адміністрації США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Держсекретар Блінкен говоритиме з Президентом Зеленським перед цим відеодзвінком. Крім того, Президент Байден спілкуватиметься з Президентом Зеленським у наступні після цього дзвінка дні», - зауважив чиновник.

Він також повідомив, що напередодні запланованої розмови з Путіним глава Білого дому говоритиме з ключовими європейськими союзниками. Мета цих консультацій полягатиме в тому, щоби «скоординувати меседжі та бути впевненим, що він (Байден – ред.) вестиме розмову з Путіним із союзницькою єдністю та міцною трансатлантичною солідарністю».

Представник адміністрації також нагадав, що Сполучені Штати вже провели кілька тижнів інтенсивної дипломатії з європейськими союзниками й партнерами, в тому числі Україною, а також з російською стороною.

Представник Білого дому також підкреслив, що Байден під час розмови з Путіним висловить серйозне занепокоєння щодо збільшення військової присутності РФ біля України. Крім того, обговорюватимуться інші важливі питання, зокрема, щодо стратегічної стабільності, кібербезпеки, Іранської ядерної програми.

Як повідомляв Укрінформ, США і Росія домовились провести діалог президентів двох країн 7 грудня у форматі захищеного відеозв’язку. Очікується, що військова ескалація РФ навколо України стане одним із найголовніших питань спілкування двох лідерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-