В Австрії залишають локдаун лише для невакцинованих

В Австрії залишають локдаун лише для невакцинованих

Укрінформ
В Австрії, як і планувалося, 12 грудня завершиться загальнонаціональний локдаун, однак залишаться в силі обмеження для осіб, які ще не вакцинувалися від коронавірусу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив під час пресконференції у Відні у вівторок федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер.

"Питання не стоїть, чи ми завершимо локдаун. Головне питання – як і з якими заходами захисту? Але важливим також є те, що локдаун для невакцинованих залишається", - заявив глава уряду.

За його словами, невакцинованим від COVID-19 треба "дати сигнал": "Ви можете вийти з локдауну, якщо зробити щеплення".

Новий канцлер Австрії також підтвердив намір уряду ввести обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу. За його словами, наразі перемовини з цього приводу тривають, а тому він поки не може розповісти деталі. "На жаль, обов’язкова вакцинація є необхідністю", - заявив Негаммер.

Зазначається, що після 12 грудня зможуть відкритися заклади торгівлі та громадського харчування. Водночас федеральні землі Австрії матимуть право залишати на своїй території жорсткіші заходи для боротьби з пандемією.

Очільник Відня Міхаель Людвіг у вівторок вже повідомив, що магазини, заклади сфери послуг, культури та послуг запрацюють у столиці 13 грудня, але при їх відвідуванню треба буде пред’являти сертифікат про вакцинацію від СOVID-19 або довідку про перенесене коронавірусне захворювання. Також при дотриманні заходів безпеки мають знову запрацювати і різдвяні ярмарки. Щодо готелів та ресторанів, то вони у столиці Австрії відкриються не раніше 20 грудня – знову ж таки, лише для вакцинованих та тих, хто перехворів на COVID-19.

Як відомо, протягом минулої доби в Австрії було зафіксовано понад 4,2 тис. нових випадків інфікування коронавірусом. Наразі у лікарнях країни лежать 3115 COVID-хворих, з них 670 пацієнтів – у відділеннях інтенсивної терапії.

Як повідомляв Укрінформ, з метою стримування поширення коронавірусної інфекції федеральний уряд Австрії запровадив з 19 листопада локдаун на всій території країни.

Під час карантину діє цілодобове обмеження виходу з дому – як для вакцинованих, так і для нещеплених людей. Залишати помешкання можна лише з визначених причин, як-от робота та освіта, купівля продуктів, використання медичних та адміністративних послуг, відпочинок на свіжому повітрі неподалік місця проживання.

Заклади громадського харчування та роздрібної торгівлі (за винятком магазинів першої необхідності), культурні установи не працюють.

Перед цим, з 15 листопада, в країні почав діяти локдаун для невакцинованих від коронавірусу.

З 8 листопада в країні при поселенні в готелі, відвідуванні закладів культури, громадського харчування та сфери догляду за тілом (перукарні, салони краси тощо) почала діяти вимога про пред’явлення сертифікату вакцинації від COVID-19 або довідки про перенесення коронавірусного захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-