Білий дім назвав теми, які Байден порушить під час розмови з Путіним

Білий дім назвав теми, які Байден порушить під час розмови з Путіним

Укрінформ
Президент США Джо Байден під час розмови з російським лідером Володимиром Путіним 7 грудня має намір обговорити питання стягування військ РФ до кордону з Україною. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві на сайті Білого дому.

"Президент Байден, очевидно, висловить наше занепокоєння нарощуванням російських військових засобів та планами щодо України", — йдеться у заяві.

"Сполучені Штати не прагнуть конфлікту. Ми можемо працювати разом над такими питаннями, як стратегічна стабільність та контроль над озброєннями. Але коли це необхідно, Сполучені Штати мають та продовжуватимуть забезпечувати значущі наслідки за шкідливі та дестабілізуючі дії РФ", - йдеться у заяві.

"Коли мова йде про Україну, ми чітко висловили свою глибоку стурбованість доказами того, що РФ підкріплює свої наміри щодо значних військових дій проти України", - відзначили у Білому домі.

Як зазначається, під час розмови Байден також порушуватиме інші важливі питання, зокрема, мова йтиме про стратегічну стабільність, кіберпростір та ядерну програму Ірану.

Як повідомляв Укрінформ, раніше газета The Washington Post повідомила, що має у розпорядженні документ американської розвідки із супутниковими фото, на яких видно, що російські війська в кількості 70 тисяч осіб зосереджені у трьох місцях неподалік кордону України, а також у тимчасово окупованому Криму. Загалом наразі там розгорнуто 50 бойових тактичних груп, а також танки та артилерія.

Минулої п’ятниці президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація готує цілий комплекс ініціатив, спрямованих на стримування російської агресії.

5 грудня міністр оборони України Олексій Резніков в етері естонського телебачення повідомив, що кількість військ РФ біля українського кордону зростатиме, загальна їх чисельність може збільшитись до 175 тисяч.

Раніше держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що США дали зрозуміти Кремлю, що дадуть рішучу відповідь, зокрема й за допомогою низки економічних заходів. Він не уточнив, які саме санкції розглядаються, але однією з них може стати відключення РФ від системи міжнародних платежів SWIFT.

У квітні парламент Європейського Союзу ухвалив резолюцію, що передбачає можливість відключення Російської Федерації від SWIFT, якщо її війська ввійдуть до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-